Сьогодні все більше підприємців переходять на онлайн-продажі. Багато факторів, у тому числі і карантин, вплинули на таке рішення. Винятком не став і інтернет-магазин квітів, адже це набагато зручніше, ніж офлайн. Чи можна його відкрити? Однозначно так. Як це зробити? Про це зараз і поговоримо.

Автоматизуйте свій квітковий бутік незалежно від того онлайн він чи офлайн. Зробіть свою роботу простіше, ефективніше та безпечніше разом зі Skynum.

Покрокова інструкція зі створення онлайн магазину квітів

Квітковий інтернет-магазин – це цікаво, красиво та зовсім нескладно. Дуже багато покупців останнім часом надають перевагу замовленням онлайн. Наприклад, через соціальні мережі або ж найзручніше через сайт. Але як його створити та організувати?

Крок 1. Аналіз конкуренції

Онлайн-бізнес – це актуально, але спочатку потрібно визначити на яку територію ви плануєте працювати. Доставка квітів може бути або в одному місті, або в сусідніх районах, або навіть по області. Все залежить від ваших можливостей та бажань.

Простежте за вашими потенційними конкурентами та виділіть найвідоміші. У чому їхній секрет успіху? Чим вони настільки привабливі? Насамперед зверніть увагу на сайт та асортимент.

У невеликих містах особливо важливо брати до уваги конкуренцію, адже тут обсяг можливих покупців набагато менший.

Крок 2. Створення бізнес-плану

Абсолютно кожну підприємницьку справу варто починати з бізнес-плану. Не забувайте про це, адже саме формування чіткого покрокового гайду дозволить дійти до вашої мети.

У бізнес-плані вказуються витрати, завдання, цілі та методи досягнення, які необхідні для стартапу. При правильній організації та постановці питань ви зможете досягти максимального результату.

Про те, як створити свій бізнес-план без звернення до експертів, можна дізнатися у статті нашого блогу від Skynum.

Крок 3. Пошук платформи для сайту та його створення

Головним завданням є, звичайно, створення власного сайту. Багато хто вважає, що це найбільш трудомісткий і дорогий процес, але є два основні способи створення інтернет-магазину.

1. Замовлення розробки сайту у спеціалістів. При виборі цього потрібно врахувати, що ціна справді буде досить висока, враховуючи ціни ринку програмування. Вартість коливатиметься в залежності від наповнення та обсягу. Крім того, є ще певні терміни роботи.

2. Самостійне створення інтернет-магазину через спеціальний конструктор від Skynum. Для цього вам не треба бути програмістом або розумітися на розробці. Конструктор інтернет-магазину є максимально простим та зручним у використанні. Зрозумілий інтерфейс та логічна побудова платформи дозволить зробити все це без особливих витрат енергії та сил.


Як ви бачите, на платформі Skynum ви можете не лише автоматизувати свій бізнес, а й самостійно створити інтернет-магазин квітів через спеціальний конструктор. Це займає мало часу і дає можливість опрацювати асортимент, а також за потреби редагувати ціни, букети.
Скористатися Skynum можна прямо зараз.
Крок 4. Пошук перевіреного постачальника

Просто вибирати постачальника без рекомендацій – це завжди ризиковано та складно. Для початку потрібно визначитись, наскільки великий бізнес ви плануєте організувати. Тобто визначитися з обсягами закупівель, які належить робити. Чи ви взагалі не плануєте закуповувати товар заздалегідь? Усе це грає значну роль.

Шукати постачальників можна онлайн у Google або ж серед знайомих  Так само практично в кожному місті, а тим більше в обласному центрі, є оптова база квітів, куди можна прийти і ознайомитися з якістю товару.

Як варіант якщо ви живете у Києві, Львові, Харкові або будь-якому іншому великому місті можна скористатися можливістю дропшипінгу. При цьому ви заощаджуєте гроші на оренді, оплаті заробітної плати тощо.

Знайти дропшипінг легше по розсаді, м'яких іграшках чи готових букетах.

Крок 5. Створення асортименту

Постачальників знайдено? Різноманітність товарів у постачальників може бути максимальною, але не все може підійти саме вашому магазину.

Насамперед потрібно визначити цінову політику вашого магазину. Плануєте продавати авторські унікальні букети? Тоді орієнтуйтеся на покупців із найвищою платоспроможністю. Чи у своєму асортименті хочете бачити стандартні та звичні всім букети? Від цього і залежатиме цінова політика вашого магазину.

Якщо ви організуватимете максимально великий асортимент квітів, також не забувайте про продаж розсади або рослин у горщиках, їх дуже велика різноманітність на різний смак.

Дуже часто в магазинах квітів можна придбати інші товари на подарунок. Наприклад, подарункові бокси з солодощами, фруктами чи алкоголем. Великим попитом користуються гелеві кульки, які стануть чудовим доповненням до подарунка.

Ще одна перевага онлайн-магазинів - можливість створення асортименту без закупівлі товару. Як це працює?

Букети створюються одноразово. Потім кожен із них фотографується і розміщується на сайт. Так формується асортимент вашого інтернет-магазину квітів. При цьому вам не треба закуповувати заздалегідь квіти.

У таких випадках домовляються з гуртовими базами або іншими квітковими магазинами про те, що за наявності замовлення вони купуватимуть певні квіти. Хтось вважає за краще навіть не домовлятися, а самостійно йти до будь-якого магазину за потрібним товаром. Ми радимо все-таки передчасно обговорити це із постачальниками.

Така методика дозволяє обійтися без складського приміщення, яке потребує спеціальних умов – температура, вологість тощо. При цьому ви заощадите багато грошей та часу.

Якщо ви все ж таки хочете заздалегідь мати свою продукцію, а не після замовлення купувати у постачальника, тоді вам потрібно забезпечити місце зберігання. Це більш розумно, коли у вас вже багато клієнтів та постійні замовлення. Інакше будьте готові до додаткових витрат.

Крок 6. Налагодження доставки

При створенні квіткового інтернет-бутика дуже важливо продумати те, як здійснюватиметься доставка.


По-перше, для великих міст радимо зробити зонування. Від цього залежатиме і ціна доставки, і її тривалість.

По-друге, важливо знайти кур'єра. На сьогоднішній день існує велика різноманітність варіантів. Наприклад, кур'єр може їздити службовою машиною, якщо у вас є така можливість. Якщо ні, то можна найняти працівника на власному автомобілі, але це буде дорожче.

Хтось віддає перевагу доставці на мопеді, тому що це більш економно і швидко. У цьому випадку потрібно подбати про якісну упаковку, щоб під час транспортування не було порушено цілісність букета.

Ще один популярний варіант - доставка на таксі. При цьому вам не потрібно буде оплачувати роботу кур'єра.

Проаналізуйте свою ситуацію і розгляньте, що вам буде дійсно вигідно, адже для онлайн-магазину доставка є найважливішим моментом.

Крок 7. Автоматизація онлайн бутіка квітів

Ведення бізнесу – це завжди велика відповідальність. Чого тільки варті постійні записи доходів, витрат, залишків та надходжень? Ці дані дуже легко губляться, тому зошити або навіть файли Excel не є надійними варіантами зберігання інформації.

Для спрощення такої роботи підключається програма автоматизації. На прикладі Skynum ви зможете побачити всі найважливіші та потрібні функції, а також максимально полегшити свою роботу, не боячись втратити всі підрахунки.

Крок 8. Просування онлайн квіткового магазину

Яким чином про ваш салон квітів дізнаються? Якщо врахувати, що це онлайн-бізнес, то потрібно орієнтуватися саме на ці способи просування.



Насамперед згадуємо про контекстну рекламу в Google та просування за допомогою SEO. Це свого роду можливість підіймати ваш магазин вище за допомогою ключових слів, які використовуються для пошуку інформації.

Основну частину сил радимо направити на просування у соціальних мережах. Facebook, Instagram, а тепер ще й TikTok займають лідируючі позиції щодо створення власного бренду.

Дуже важливо не забувати про ваш сайт. На основну сторінку додавайте акційні пропозиції, знижки та хіти продажу. Це дозволить мотивувати потенційних клієнтів на покупку.

Про те, як краще просуватися ми писали у нашому блозі.

Кожен бізнес є трудомістким процесом, але головне пробувати та вірити. Skynum максимально працює над спрощенням вашого підприємницького життя. Зареєструйтесь зараз.