Мистецтво в будь-якому його прояві завжди чогось нас вчить. У сучасному світі практично кожна людина намагається йти до саморозвитку. Одні відвідують для цього онлайн-курси або майстер-класи, інші люблять читати книги, а хтось віддає перевагу відео на YouTube або мотивуючим фільмам про успіх. У цій статті ми поговоримо саме про останню категорію людей, які жадають саморозвиватися через монітори ноутбуків і комп'ютерів.

Ми зробили для вас добірку ТОП-фільмів про бізнес. Тут є і історії знаменитих підприємців, і повчальні сюжети, і падіння, і злети. Тобто, все як у реальному житті.

1. «Вовк з Уолл-стріт», 2013 рік

Без дій найкращі наміри у світі так і залишаться намірами.


Фотокадр з фільму «Вовк з Уолл-стріт»

Коли мова йде про фільми про бізнес, то в першу чергу згадується, звичайно ж, знаменитий всім Леонардо ді Капріо в кінокартині «Вовк з Уолл-стріт». В даному фільмі є все - шикарний успіх головного героя, шахрайство, покарання за нього. Ви зможете зануритися в історію про те, як колись жили американські брокери і почерпнути для себе не одну мораль та істину.

Ця картина відкриє вам очі на те, якою жадібною буває любов до грошей і куди вона часто приводить. Зрештою - все таємне стає явним.

2. «Хрещений батько», 1972 рік, 1974 рік, 1990 рік

Я зроблю йому пропозицію, від якої він не зможе відмовитися.


Фотокадр з фільму «Хрещений батько»

Ще одне приголомшливе кіно про бізнес - «Хрещений батько». Ця трилогія підкорила серця мільйонів глядачів і продовжує це робити. Незмінна класика, з якою треба бути обізнаним кожному підприємцю. Нехай в самому фільмі чимало жорстоких моментів і навіть іноді аморальних вчинків, в контексті фраз і діалогів можна знайти багато важливої ​​інформації. Особливо цікаво тут відбувається формування альянсів, співпраця і робота з підлеглими. Бути тим самим хрещеним батьком в бізнесі зовсім нелегко, чи не так?

Однією з основних моралей даного творчості є смерть. Не має значення простий ти чиновник або дон мафії, всі рано чи пізно виявляються під кількома метрами землі.

3. «Пірати Силіконової Долини», 1999 год

Стів, вірно? Так ви говорите, що це ваше технічне нововведення - для звичайних людей? Боже, навіщо звичайній людині комп'ютер?


Кадр з фільму «Пірати Силіконової Долини»

Хто не знає Стіва Джобса і Білла Гейтса? Це воістину великі бізнесмени, які зробили прорив в технологіях і випередили час. У цьому фільмі розповідаються їх історії - то, як дитячі мрії та фантазії після довготривалої праці стають реальністю. Тут не буде розповідей про дружбу двох геніїв. Здорове суперництво, віра в себе і бажання зробити краще, ніж інший, - то, що призвело їх до колосального успіху.

Кінокартина «Пірати Силіконової Долини» покажуть приклад взаємодій з інвесторами і навчать правильній самоорганізації.

4. «Тут курять», 2005 рік

В цьому і принадність суперечок: якщо ти сперечаєшся правильно, то переможеш.


Фотокадр з фільму «Тут курять»

«Тут курять» складно віднести до категорії «бізнес-фільми», але він знайде чим здивувати підприємців. Унікальний твір кінематографа, яке викликає суперечливі почуття. Головний герой захищає виробників сигаретних виробів за всяку ціну. При перегляді дивуєшся не тільки його майстерності, а й безпринципності, коли всі навколо кричать: «Тютюн - це зло!».

Даний фільм демонструє приклад того, яким агресивним і небезпечним буває маркетинг, але все ж ми самі робимо свій вибір.

5. «Збройовий барон», 2005 рік

Я навряд чи б домігся чогось в житті, якби не був таким мрійником.


Фотокадр з фільму «Збройовий барон»

Цей фільм навряд чи варто віднести до таких як фільми про успіх і бізнес. У «Збройовому баронові» теж піднімається ще одна аморальна сторона підприємництва - чорний ринок і торгівля зброєю. Попри це сам фільм досить динамічний і з хорошим почуттям гумору. До речі, головний герой (Юрій Орлов), якого зіграв Ніколас Кейдж, родом з України.

За чорним гумором кінострічки з'являється і повчальна частина. На прикладі Юрія Орлова ви побачите всі головні якості, які так потрібні бізнесменам - амбіційність, творчий підхід, взаємодія з клієнтами і здатність не впадати у відчай.

6. «Стартап.ком», 2001 год

Нам варто зосередитися на чомусь конкретному, а не тільки на одній ідеї зробити сайт приголомшливим.


Фотокадр з фільму «Стартап.ком» 

Фільми про підприємництво бувають різними. Ми вже говорили про різноманітні жанри, але тепер дійшли і до документальних. Для когось фільм «Стартап.ком» може здатися застарілим і неактуальним. У ньому розповідають про доткоми - компанії, які свого часу існували тільки на просторах Інтернету. Тоді це був справжній прорив, але, як і за кожним швидким успіхом настав провал.

«Стартап.ком» покаже всі грані бізнесу-бульбашки, який досі дуже часто зустрічається. Швидкоплинні тренди, ажіотаж і мода - швидкоплинні, тому не варто покладатися тільки на це.

7. «У гонитві за щастям», 2006 год

Щастя - це те, чого, швидше за все, так ми і не знайдемо, хоч завжди будемо шукати, незважаючи ні на що.


Фотокадр з фільму «У гонитві за щастям»

Кращі фільми про бізнес вчать нас зовсім не ведення підприємницької справи, а зачіпають найтонші грані душі. Саме це і доводить фільм «У гонитві за щастям» з усім відомим Уіллом Смітом. Історія про те, як людина буквально без єдиного гроша намагається домогтися життя заради свого сина. З нуля йому потрібно пройти тернистий шлях і стати прикладом не тільки для дитини, але і для мільйона глядачів.

Так, цей фільм вас не навчить серйозних речей, зате ви зрозумієте, що все в житті робиться заради чогось або когось, але зовсім не всупереч. А любов, тим більше між дитиною і батьком, та ще мотивація до успіху.

Як бачите, фільми для підприємців можуть бути абсолютно різними, але кожен залишить незабутнє враження на вас. Розвивайтеся, удосконалюйтеся і вивчайте нове.

Для всіх, хто надає перевагу книгам замість фільмів, ми створили список кращих книг для бізнесменів.