Сучасний світ не стоїть на місці, тому для досягнення успіху і фінансового прибутку потрібно завжди бути в тренді. З чого починається будь-який бізнес? Звичайно ж, з ідеї. Саме задум буде тим самим важелем, що дозволить вашому почину стати кращим з кращих.

Вибрати актуальну ідею для торгового бізнесу може бути складно на перший погляд, тому що потрібно вивчити ринок, конкуренцію і попит. Проте є сфери, які будуть актуальні попри всі ці пункти.

Так що ж продавати у 2021 році, щоб бути «на коні»? Ми зробили підбірку одних з найбільш актуальних напрямків для запуску власного магазину.

1. Оригінальний одяг

Якщо у вас зараз закралася думка «це і так зрозуміло», то я з вами погоджуся. Одяг люди будуть купувати завжди, попри економічну ситуацію. Продаж таких товарів може здатися вам легким і зрозумілим, але життєва позиція сучасних людей змінюється, тому підходити до вибору асортименту потрібно більш усвідомлено.

Зараз цінується оригінальність і креативність. Є навички малювання? Можна скористатися ними і додати пересічним речам нових фарб. Особливо це актуально для джинсового одягу - джинси, джинсовки, шорти, спідниці. Немає можливості створювати одяг самому? У постачальників знайдеться багато креативних варіантів.

Зверніть увагу:

  • Зараз тренд на вільний одяг в стилі овер-сайз.
  • Можна реалізовувати готові креативні речі від постачальника або створювати самостійно.
  • Працюйте, як на замовлення, так і заздалегідь готуйте асортимент.
Статистика пошукових запитів в Україні від Google Trends:


2. Натуральна косметика

Останні роки спостерігається справжній бум на все натуральне і екологічно чисте. Якщо простежити за багатьма сферами, то практично скрізь дотримуються принципу «еко». Косметика не виняток. Попит на органічну косметику зростає дивовижно швидко і залишиться ще надовго.

Зверніть увагу:

  • Косметика не повинна тестуватися на тваринах.
  • У неї досить-таки короткий термін придатності і потрібні спеціальні умови для зберігання, що тягне за собою додаткові витрати.
  • Обов'язково має бути наявність відповідних сертифікатів якості, в тому числі екологічної спрямованості.
  • Косметика для чоловіків стрімко набирає популярність.
Статистика пошукових запитів в Україні від Google Trends:


3. Харчові продукти

Думаєте, що продуктових магазинів багато і в цій ніші високий рівень конкуренції? Частково це так і є, але спробуйте запропонувати своєму покупцеві щось нове. Нехай ваш магазин відрізняється від тих, що є поруч. Це можуть бути незвичайні продукти, привезені з-за кордону, екзотичні фрукти, магазин правильного харчування і суперфудів.

Не забудьте додати доставку по місту або навіть завести свій інтернет-магазин.

Зверніть увагу:

  • Додайте у свій асортимент суперфуди, різноманітні горіхи, насіння та інші корисні продукти. Зараз вони на піку популярності.
  • Можна здійснювати продаж готової їжі та її доставку в межах міста, якщо у вас є така можливість.
  • Напівфабрикати ніхто не скасовував. Люди навчилися цінувати свій час, тому відмовляються стояти біля плити цілодобово безперервно, так що напівфабрикати на сьогоднішній день дуже ходовий товар.

Статистика пошукових запитів в Україні від Google Trends:


4. Настільні ігри

Карантин зіграв чималу роль в житті практично кожної людини. Коли розважальні заходи та заклади забороняють, на зміну приходять домашні посиденьки з сім'єю або друзями. Саме в цей момент всі згадують про настільні ігри. Зараз вони знаходяться на піку популярності і по прогнозах не зійдуть з лідируючих позицій в найближчі кілька років, адже люди зробили вечори з настільними іграми доброю традицією.

Зверніть увагу:

  • Подбайте про великий асортимент, щоб кожен зміг знайти відповідну гру. Діапазон цін повинен бути широким.
  • Продавець повинен орієнтуватися в товарі та знати про більшість ігор, щоб порадити і підібрати.

Статистика пошукових запитів в Україні від Google Trends:


5. Дрогери

Дрогери - це назва спеціальних магазинів в Америці та Західній Європі. Їх робота націлена на продаж простих речей, потрібних в побуті, - починаючи від мийних засобів і закінчуючи навіть деякими лікарськими препаратами. Наприклад, перекис водню або лейкопластир. Перевага таких магазинів в їх розташуванні - в житлових районах. Вони працюють за правилом - «вийти з дому і купити».

Зверніть увагу:

  • Дрогери використовують мінімальну націнку, але при цьому представляють велику різноманітність товарів.
  • Безпроблемні умови зберігання і тривалий термін придатності.
  • Потрібно підвищувати рівень обслуговування клієнтів і орієнтуватися на постійних покупців.

Статистика пошукових запитів в Україні від Google Trends:


6. Подарунки

Магазин подарунків підійде як бізнес-ідея і для великих, і для маленьких міст. Знову-таки через брак часу, а у когось і фантазії, багато клієнтів розраховують прийти в магазин і відразу ж придбати там подарунок.

Зверніть увагу:

  • Подбайте про упакування подарунків, тоді до вас будуть частіше заходити клієнти і можливість покупки збільшується.
  • Зробіть максимально різноманітний асортимент, але при цьому віддавайте перевагу загальним товарам, щоб будь-який покупець міг знайти відповідний подарунок.
  • Повітряні кульки, наповнені гелієм, стануть відмінним доповненням до подарунка.

Статистика пошукових запитів в Україні від Google Trends:


7. Спортивні товари для дому

І знову ми можемо сказати спасибі карантину, який частково виштовхнув фітнес-центри та спортивні зали з життя людей. Постійне відкриття і закриття залів призвело до того, що люди перестали купувати абонементи. Тепер в пріоритеті заняття вдома під відеотренування популярних блогерів. А що для цього потрібно? Простий спортивний інвентар. Це можуть бути невеликі гантелі, спеціальні гумки, скакалки або навіть спортивна форма.

Зверніть увагу:

  • Спортивні товари повинні бути простими і безпечними у використанні.
  • Подбайте про різноманітні напрямки вашого асортименту - починаючи від рукавичок для занять на турніках і закінчуючи килимками для йоги.

Статистика пошукових запитів в Україні від Google Trends:



8. Еко іграшки для дітей

В яких би важких часах ми б не знаходилися, але будь-які товари для дітей мають попит, а коли мова йде про безпеку маленьких членів суспільства, то вже точно. Екологічні іграшки для дітей вже давно увірвалися на ринок, але тільки зараз набирають популярність. Розвивальні іграшки з дерева, товари з бамбука або біопластику досить популярні серед молодих матерів.

Зверніть увагу:

  • Перевіряйте всю продукцію на наявність сертифікатів безпеки, щоб не було проблем з уявної "екологічністю".
  • Товар не повинен бути однаковий. Запорука успіху продажів - яскравість і привабливість, адже зрештою це дитячі іграшки.

Статистика пошукових запитів в Україні від Google Trends:


9. Аксесуари для техніки

Раніше аксесуарами для техніки вважалися максимум чохли на мобільні телефони. Зараз з появою різних соціальних мереж, багато що змінилося. Блогери зайняли лідируючі позиції в рейтингу найбажаніших професій, тому більшість хоче рівнятися на них.

Зверніть увагу:

  • Слідкуйте за розвитком соціальних мереж. Наприклад, у 2021 році на піку популярності TikTok, тому особливо актуальними товарами стануть мікрофони, штативи, кільцеві лампи і т.д.
  • Високий рівень конкуренції може послужити проблемою в просуванні.
  • Продавайте якісний товар з адекватним відношенням до ціни. Це дозволить залучити нових клієнтів і зберегти постійних.

Статистика пошукових запитів в Україні від Google Trends:


10. Декор для дому

Всі навколо пропагують красу і естетику, тому не дивно, що ми хочемо внести це і в наше життя. Якщо раніше рідко звертали увагу на такі речі як свічки, вази, підставки, незвичайний посуд, то зараз це стає невід'ємною частиною домашнього затишку. Особливо вигідно створювати такі магазини у великих містах, разом з цим запускаючи інтернет-продажі.

Зверніть увагу:

  • Товар повинен відповідати сучасним тенденціям і стилю. Щоб правильно підібрати асортимент, скористайтеся Pinterest. Найчастіше покупці надихаються ним.
  • Ароматичні свічки, палички і аромадифузори є затребуваним товаром на сьогоднішній день. Подбайте про їхню наявність.

Статистика пошукових запитів в Україні від Google Trends:


Торгові ніші з кожним днем ​​створюються все у більшій кількості. Якщо ви хочете, щоб ваш бізнес став успішним, дотримуйтеся одного єдиного правила - будьте в тренді.

Для більш зручного ведення складського обліку і автоматизації вашого магазину спробуйте Skynum.