У сучасному світі саморозвиток займає дуже важливе місце практично у кожної людини. Всі ми хочемо розвиватися і ставати краще. Раніше вважалося, що найкращий спосіб вивчення нової інформації - книги. Зараз багато що змінилося. Тепер люди звикли економити свій час. Крім того, більшість все-таки візуали, тому сприймають інформацію краще через картинку.

Ми зробили для вас добірку найбільш цікавих і корисних лекцій від компанії TED, яка стала відома завдяки проведенню конференцій. ТЕД відео можна знайти на різні тематики і з широким спектром проблем, які піднімають під час розборів, на офіційному сайті. До слова, тут є відео і російською мовою, і англійською, щоб попрактикуватися.


1. Лекція «Що COVID-19 означає для майбутнього комерції» від Дена Шульмана

Звичайно ж, ми не могли не обійтися без цієї суперактуальної теми. Ні для кого не секрет, що пандемія пройшлася по всім розвиненим галузям, а не тільки по туризму. Економіка всього світу виявилася в дуже жалюгідному стані. Ден Шульман є директором компанії PayPal. З вершини своїх знань і умінь він дивиться на ситуацію, що склалася і вважає, що це відмінна точка обнулення для капіталізму і комерції.

2. Лекція «Давайте ростити з дітей підприємців» від Кемерона Герольда.

Деякі лекції TED можна назвати дуже спірними. Цей ролик вважається саме таким. Лектор - фахівець з підприємництва і ведення бізнесу, якого знають у всьому світі. Він намагається донести, що сучасна освіта дуже згубно впливає на дітей. Замість знань ми втрачаємо унікальних самородків у сфері підприємництва. Всі вони ховаються за однотипними знаннями зі школи і університету.

3. Лекція «Одна з причин успіху стартапів» від Білла Гросса

Якщо вам потрібно дізнатися, як запустити успішний бізнес, то це відео TED вам точно допоможе. Білл Гросс - відомий стартапер, у якого за спиною вже більше ста вдалих запусків. Він допомагає робити перші кроки і запобігти помилкам. Його багаж знань заснований не тільки на успішних стартапах, але і на гучних провалах. З його лекції можна отримати дуже важливу інформацію за такими чинниками успіху або провальності вашого бізнесу.

4. Лекція «Уроки менеджменту з китайської філософії» від Fang Ruan

Китайська філософія багато століть відрізнялася від того, що ми звикли бачити і розуміти. Проте ці навички та погляди на життя допомогли підкорити весь світ торгівлі та економіки. Менеджмент з Китаю - це щось зовсім нове для нас. Їх головна ідея - позбутися від контролю і дозволити трансформації працювати природно. Тільки так, на їхню думку, можна досягти справжньої досконалості.

5. Лекція «Як контролювати свій особистий час» від Лори Вандеркам

Тайм-менеджмент - одна з головних проблем сучасних людей. Ми весь час запізнюємося, щось плануємо, не встигаємо. І хоч ми намагаємося постійно кудись встигнути, це не основне завдання. Розставити правильно пріоритети - ось, що дійсно важливо. Саме цього і вчить своїх глядачів Лора Вандеркам. Вона дозволяє нам побудувати справжнє життя.

6. Лекція «Що заважає приймати адекватні рішення?» від Дена Гілберта

Такі TED лекції будуть корисні не тільки бізнесменам, але і в повсякденному житті. Дуже часто ми стикаємося з неможливістю прийняти нормальне рішення. І хоч все наше життя крутиться навколо прийняття рішень, наш мозок може працювати з когнітивним спотворенням. Як тоді бути? Ден Гілберт - професор психології Гарвардського університету дає свої поради про те, як приймати розумні рішення. Але є один нюанс - порадити простіше, ніж впровадити.

7. Лекція «Три способи довгострокового планування» від Ері Уолла


Трохи вище ми говорили про важливість розставляння пріоритетів, коли справа стосується часу. Ще одна корисна відео TED для бізнесу допоможе вам з плануванням на довгострокові періоди. Іноді результат «тут і зараз» - не найкраще рішення для фірми. Якщо ви хочете постійного розвитку для своєї компанії, то потрібно мислити далі, набагато далі. Осягнути цю істину вам допоможе Ері Уолла.

8. Лекція «Чотири неймовірних уроки з мильних опер» від Кейт Адамс

Воістину приголомшлива і цікава лекція, яка змушує повірити в себе. Хоча віра в себе і є одним з тих самих чотирьох уроків. Кейт Адамс на даному прикладі показує, що вчиться варто завжди і всюди. А мильні опери демонструють життєву стійкість, сміливість, але разом з тим і гнучкість в рішеннях.

9. Лекція «Чому ми не працюємо на роботі?» від Джейсона Фрайда

Дистанційна робота завжди викликала сумніви у роботодавців, адже багато хто вважає, що таким чином їх співробітники будуть постійно відволікатися, а продуктивність значно впаде. Джейсон Фрайд спростовує цю теорію і навіть навпаки доводить, що на роботі в офісі більше можливостей сачкувати, ніж удома. Такі TED-лекції особливо актуальні зараз, коли питання дистанційної роботи піднімається все частіше.

10. Лекція «Що мотивує нас на роботу» від Дена Аріелі

Даний ролик цілком заслужено входить в кращі виступи TED російською. Його можна знайти і в оригіналі, і в перекладі. Професор психології намагається донести глядачам, що таке мотивація і чому вона така важлива в роботі. У кожного вона різна, але кінець кінцем вона є. Там, де мотивація, - там результат.

Як бачите, цікавих відео від цієї платформи досить. Всі вони інформативні та корисні. Зараз все більше з'являється відео TED російською, так що не втрачайте можливості вдосконалюватися.

Якщо хочете стати краще через фільми або книги, то обов'язково загляньте в наш Бізнес-блог. Там ви знайдете багато корисного.