Ведення обліку - це обов’язкова складова для кожного магазину. На сьогоднішній день існує безліч різноманітних варіантів ведення обліку - в зошиті, в Excel, за допомогою спеціальних програм. Завдяки сучасним технологіям працювати з обліком стало набагато легше та зручніше.

Для магазинів взуття та сумок можна обрати будь-який варіант ведення, але найкращим буде саме використання платформи для автоматизації бізнесу. Як приклад, такою системою є Skynum.

Що це дає? В першу чергу ви зможете уникнути проблеми з людським фактором, спростити процес внесення та контрою наявних даних, а також зможете швидко дістати доступ до будь-якої інформації по роботі вашого взуттєвого бізнесу.

Давайте більш детально поговоримо про основні ланки ведення обліку та як вони допомагають покращити ефективність бізнесу.

Картотека взуття та сумок

Широкий асортимент взуття потребує правильного та логічного упорядкування. Це дозволить вам і вашим співробітникам добре орієнтуватись в товарах, знаходити їх на складах та допомагати клієнтам у виборі.

Картотека слугує місцем збору усіх товарів. Наприклад, ви займаєтесь реалізацією взуття. Як відомо такий товар зазвичай зберігається у закритих коробках, тому пошук може займати час. Щоб мати весь асортимент під рукою, радимо створити власну картотеку, де кожна модель матиме свою картку товару.

Картка товару містить в собі базову інформацію про взуття, щоб продавці мали змогу надати достовірну інформацію клієнтам вашого бутику. Зазвичай в картці товару представлені ціни, фотографії, характеристики, опис та модифікації за потребою.

Нижче представлений приклад того, як може виглядати картка товару.


Крім того, картка товару може включати в себе також блоки інформації про наявні документи, залишки, обороти та резерви.

Таким чином картотека виконує дуже важливу функцію сховища асортименту товарів.

Модифікації товарів в магазині взуття та сумок

Модифікації - це, в першу чергу, зручність в обліку взуття, адже кожна модель кросівок, туфель, босоніжок може мати безліч варіацій. Саме тому створення модифікацій є основою в такому бізнесі з обширним асортиментом.

Як саме модифікації допомагають працювати із таким товаром як взуття або сумки? Ось наглядний приклад - кожна пара взуття може відрізнятись за розміром та кольором. Але ж зовсім незручно додавати всі варіації як окрему картку товарів. Це може створити плутанину та тільки ускладнити процес обліку. В такому випадку створюється одна картка товару для однієї моделі взуття. Далі в картці можна створити різноманітні модифікації.

До прикладу, ви реалізуєте кросівки рожевого та чорного кольору, а їх розмірна сітка становить від 36 до 40 розміру. Сполучення цих двох характеристик між собою і створіть ці так звані варіації. Це може виглядати наступним чином:


Тобто модифікації є важливим допоміжним фактором в загальному обліку сумок та взуття.

Складський облік взуття та сумок

Робота зі складами є досить об’ємною, тому інколи може здатись важкою. Через велику кількість операцій є велика ймовірність зробити помилку чи втратити будь-яку інформацію. Саме тому сучасні платформи для автоматизації оснащені складським обліком.

Складський облік допомагає відстежити проведені операції з товаром. При цьому до уваги також беруться внутрішні операції. Таким чином ви в одній системі можете оформляти оприбуткування, створювати переміщення, контролювати залишки та відстежувати усі можливі переміщення або списання. В результаті складський облік покриває взаємодії з товаром.

Наприклад, до вас прибуває партія взуття. Ви її оприбутковуєте і вона з’являється на складі. Далі ви можете перемістити кожну окрему пару взуття на будь-який наявний склад або магазин, а згодом і повністю реалізувати його. Крім того, за необхідності товар може бути списаний. Тобто ви самостійно керуєте усіма переміщеннями, підтверджуючи це документами. І в цьому ще один важливий плюс платформи для автоматизації магазину взуття по типу Skynum - документація генерується автоматично на фоні ваших дій.

Підсумовуючи, що дає складський облік? Впорядкованість роботи вашого бізнесу та можливість постійного контролю товарів.

Онлайн-каса для магазину взуття та сумок

Каса використовується майже в кожному магазині взуття та сумок. Наразі підприємці все частіше починають надавати перевагу онлайн-касам, котрі також відомі як автоматизоване робоче місце продавця.

АРМ касира - це швидкий спосіб реалізувати товар та обслужити клієнта. Продавець може без зайвих проблем знайти товар в каталозі або відсканувавши, далі переглянути його наявність, проінформувати про ціну і в результаті продати його.

Точно так само в онлайн-касі можна оформляти повернення, службові внесення, видачі та все у цьому роді.

Найкращим рішенням буде вибір онлайн-каси, котра буде повністю зв’язана з вашою обліковою системою. В такому випадку кожна пара взуття після продажу буде списуватись, кількість залишків зменшиться, а при замовленні сформується резерв. Тобто такі каси є багатофункціональними.

На фото нижче представлений приклад однієї з популярних онлайн-кас Скайнум.Каса:


Як бачите, в основі АРМ продавця лежить простота та функціональність.

CRM система для магазину взуття та сумок

CRM система для магазину взуття є важливим компонентом роботи з клієнтами. Саме тому потрібно з особливою увагу відноситись до її підбору.

Що вам дасть CRM система? В першу чергу ви зможете створити свою клієнтську базу, де буде зберігатись інформація щодо кожного покупця. У вашому доступі буде історія покупок, особисті дані, а також усі повʼязані документи - платежі, товарні накладні та замовлення.

Ще один варіант використання CRM - налагодження програм лояльності. Завдяки програмам лояльності ви зможете влаштовувати акції та знижки, вводити накопичувальні системи та проводити оплати бонусами.

Тобто завдяки цьому реалізується робота з клієнтами.

Фінансовий облік в магазині взуття

Контроль фінансів дозволяє завжди бути в курсі грошових змін та переміщень вашого бізнесу. Усі платежі знаходяться під контролем та в одному місці, а ви матимете доступ до них з будь-якого свого гаджета.

Крім того, варто розуміти, що взаєморозрахунки можуть бути різними - і з покупцями, і з постачальниками. Платформа для автоматизації дозволяє відстежити усі варіанти документів, тому це значно облегшить роботу з фінансами.

Виробництво взуття та сумок

Власне виробництво взуття все більше набирає обертів, адже люди надають перевагу якісному виробу, котрого на ринку дуже мало. Тим не менш, попри творчість та креативність у створенні взуття або сумок також потрібно пам’ятати про більш нецікаву роботу. Мова йде про підрахування витрат і собівартості.

Інколи саме математичні підрахунки найбільше не подобаються власникам такого бізнесу. В таких випадках на допомогу приходить облік виробництва на платформах по автоматизації.

Що це вам дасть? Ви зможете завжди бути в курсі вашого виробництва, відслідковувати витрати та працювати з технологічними картами. Саме на основі цих карт і буде сформована собівартість, а також відбуватиметься облік використаних матеріалів.

Отже, автоматизація виробництва дозволить вам максимально проконтролювати ваш бізнес та запобігти втрату важливих моментів.

Інтернет-магазин взуття та сумок

Бажаєте створити свій власний інтернет-магазин, котрий поєднаний з товарообліковою системою? Для цього радимо користуватись конструктором інтернет-магазину. Розберемо на прикладі Skynum.

На платформі ви можете без спеціальних знань створити онлайн-магазин. Завдяки конструктору у вас буде можливість швидко та легко розпочати додатковий бізнес.

Якщо ж ви вже маєте інтернет-магазин, то його можна інтегрувати разом з платформою обліку. Це дасть змогу не просто збільшити потенційну географічну аудиторію покупців, а й відстежувати усі продажі онлайн через систему.

Як ви можете помітити, облік взуття та сумок має свої особливості, але попри це можна ефективно автоматизувати бізнес. Хочете спробувати це на своєму магазині? Платформа Skynum допоможе вам у цьому вже сьогодні.