Магазини взуття та сумок користуються широкою популярністю, адже їх асортимент максимально різноманітний та цікавий. Але за цим всім стоїть безліч питань з правильним веденням обліку. Як не загубитись у великій кількості товару? Як відслідкувати товарообіг? Як завжди бути в курсі новин вашого бізнесу?

Найоптимальнішим рішенням для бізнесу з продажу взуття та/або сумок є використання програми для автоматизації магазину. Ми розберемо основні можливості та переваги автоматизованого обліку на прикладі хмарної програми Skynum.

Складський облік у магазині взуття та сумок

Асортимент товарів взуттєвого магазину досить великий, тому потрібно з ретельністю підходити до його упорядкування. Для цього варто організувати картотеку, де будуть зібрані усі ваші товари, включаючи їх модифікації.

Платформа Skynum допомагає вести складський облік, відслідковувати товарний обіг та рух. Важливо завжди розуміти стан справ у своєму бізнесі, тому ви зможете дізнатись про наявність взуття як в грошовому, так і в кількісному еквіваленті.

Картотека товарів дозволяє взаємодіяти з товаром - здійснювати пошук, фільтрувати, працювати з каталогом. Крім того, програма підтримує не лише додавання товарів, а й облік виробництва продукції. Тому якщо у вас власне виробництво, то це значно спростить роботу та її облік.

Картотека ваших товарів виглядатиме наступним чином:


За кожним товаром закріплена своя власна картка товару. Вона містить базову інформацію про взуття або сумку - починаючи від різноманітних модифікацій та закінчуючи фотографіями чи описом.


Чим ще вам допоможе картка товару? Крім того, що вона зберігає дані про товари, в ній ви зможете знайти усі пов’язані документи, наявні залишки, резерви та обороти.

Також платформа Skynum забезпечена внутрішнім обліком - списання, переміщення, оприбуткування та інші можливості.

Модифікації взуття та сумок в магазині

І сумки, і взуття можуть мати різноманітні модифікації. Найчастіше використовують модифікації за кольорами та розмірами. Без них облік стає важчим, адже перелік товарів збільшується - як і кількість доступних карток.

Модифікації - це зручно, адже ви можете швидко знайти, відстежити та реалізувати певну модель взуття або сумки з вказаними параметрами. Також продавці завжди зможуть без особливих зусиль віднайти товар в магазині або на складі, чим допоможуть клієнту.

Кожна модель має свої певні характеристики. Наприклад, на складі наявні літні жіночі кросівки в рожевому та чорному кольорі. Поміж тим вони представлені в декількох розмірах - 36, 37, 38, 39, 40. Саме з цих характеристик і генеруються модифікації.


Таким чином в результаті ви отримаєте в одній картці товару усі модифікації, тобто аж 10 варіантів однієї моделі товарів.

Облік взуття з модифікаціями - це ідеальне рішення для зручної автоматизації бізнесу.

Каса в магазині взуття та сумок

Автоматизоване робоче місце продавця сумок та взуття є необхідністю для забезпечення точного обліку продаж. Програма для каси дозволяє швидко та оперативно відшукувати потрібний товар в магазині, перевіряючи його наявність. Пошук може відбуватись за допомогою назви товару, його артикулу або штрих-коду з використанням сканеру.

В системі наявна готівкова та безготівкова система оплати. Крім того, ви можете забезпечити фіскалізацію чеків за необхідності та видавати фіскальні чеки.


Онлайн-каса Skypos дозволяє зручно взаємодіяти з обліковою платформою. Це в кінцевому результаті забезпечує зв’язок між різними етапами реалізації взуття або сумок.

АРМ продавця взуття та сумок - це зручність у щоденному використанні, адже ви завжди зможете проконтролювати кожний продаж, повернення або внесення.

Програми лояльності для магазину взуття та сумок

Власна CRM система має працювати майже у кожному магазині, адже це широкий функціонал для роботи з клієнтами. Саме від клієнтоорієнтованості залежить прихильність ваших покупців.

Для цього в програмі Skynum є функції CRM. Ви зможете управляти своїми взаємовідносинами з клієнтами, орієнтуючись на їх вподобання, побажання та наявні покупки.

Платформа підтримує підключення програм лояльності різних типів - від знижок та дисконтів до бонусних систем. Завдяки такій різноманітності кожен магазин зможе підібрати для себе найкращий варіант.

Також в системі зберігається клієнтська база, котра містить аналітичні інструменти. Враховуйте усі нюанси при роботі з кожним окремим клієнтом задля більшої ефективності вашого бізнесу.

Автоматизація мережі магазинів взуття та сумок

Мережа магазинів взуття - це великий бізнес, котрий потребує постійного контролю. При цьому неможливо бути в декількох місцях одночасно. В такому випадку на допомогу приходить автоматизація цілої мережі від Skynum.

Платформа працює в режимі онлайн та в результаті об’єднує інформацією зі всіх гаджетів магазину в єдину мережу. В результаті ви маєте базу даних з інформацією про різні склади та магазини.

Ще одна перевага - можливість отримати зведений звіт з кожної окремої точки продажу, а також - зі всіх разом. Такий звіт допоможе зробити аналіз роботи ваших магазинів та виділити перспективи.

Взаєморозрахунки з контрагентами в магазині взуття та сумок

Фінансова сфера є дуже важливою при веденні бізнесу. Особливої уваги потребує робота з розрахунками як з постачальниками, так і з покупцями. У грошових операціях варто дотримуватися ретельності та обережності, тому намагайтесь відстежувати кожен крок.

На платформі представлена картотека контрагентів, куди ви можете додати будь-якого покупця або постачальника, з яким плануєте працювати. У картці наявна інформація про усі проведені документи, наявну заборгованість кожної зі сторін та історію операцій.


За допомогою фінансового обліку ви зможете відстежувати дані про переміщення товарів та грошей між фірмами і контрагентами. Це забезпечить контроль усіх грошових змін.

Конструктор інтернет-магазину взуття та сумок

Онлайн продажі - це шанс розширити свої географічні кордони серед покупців. Для цього створюється інтернет-магазин, котрий зможе вам принести додатковий дохід.

Платформа Skynum - універсальне рішення для онлайн бізнесу. Ви можете створити свій власний інтернет-магазин за допомогою зручного конструктора. При цьому вам непотрібно отримувати спеціальні знання та вміння задля створення. Функціонал конструктора інтернет-магазину - інтуїтивний та швидкий до опанування.

Вже маєте свій інтернет-магазин? Skynum підтримує інтеграцію та забезпечує зручний обмін даними. Наприклад, ви можете здійснити інтеграцію між Хорошоп та платформою для автоматизації.

Працюйте із замовленнями максимально швидко та вчасно аби забезпечити свій бізнес більшими доходами.

Гуртова та роздрібна торгівля взуттям та сумками

Skynum підійде для автоматизації обліку як при роздрібній торгівлі, так і при гуртовій. Ви зможете вести ці два обліки одночасно, враховуючи різних постачальників, склади та переміщення.

Роздрібна торгівля забезпечується за допомогою програми Skypos. Це зручний спосіб продажу товарів через онлайн-касу. Крім того, платформа забезпечена всіма необхідними інструментами для роботи з клієнтами в роздріб.

Гуртова торгівля також може бути застосована в автоматизації. В чому ж переваги? Ви зможете реалізовувати товари великими партіями з урахуванням оптової ціни. В розділі документів ви зможете створити оптове замовлення та продаж. Таким чином ви забезпечуєте себе єдиним місцем збору та зберігання інформації.

Власне виробництво взуття та сумок

Організовувати власне виробництво взуття - не завжди легко, адже існує чимало витрат, з яким приходиться стикнутись. Найважче в такому випадку - все правильно підрахувати.


При використанні програми для автоматизації ви забудете про ручні вирахування, адже тут наявний цілий блок для створення власної продукції. Створюйте технічні карти, редагуйте їх, підраховуйте собівартість та максимально спрощуйте свою роботу.

Після створення взуття або сумки ви можете додати її до загального переліку товарів та реалізовувати звичайним способом.

Як бачите, облік сумок та взуття може здаватись складним та трудоємкісним процесом. З використанням сучасних технологій для автоматизації бізнесу по типу Skynum - робота стане набагато простішою і зручнішою. Спробуйте вже сьогодні покращити ефективність вашого магазину.